САЙТ ВІДДІЛУ ОСВІТИ УЖГОРОДСКОЇ РДА
ЗНАХОДИТЬСЯ ЗА НОВОЮ АДРЕСОЮ!!!
Головна | | Реєстрація | Вхід
 
П`ятниця, 19.04.2024, 09:10
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
ПОГОДА
Ужгород
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2014 » Серпень » 21 » Україна економить газ на підігріві води, канікулах і витратах підприємств
07:12
Україна економить газ на підігріві води, канікулах і витратах підприємств
   Регіони України готуються до економії газу під час опалювального сезону, зокрема в західних областях школярі переходять на шестиденний графік, а в центрі й на Сході відключають гарячу воду.

Київ

З 31 липня столична влада почала економити на газі, щоб кияни мали гарячу воду і опалення взимку. 

"Сьогодні у багатьох районах столиці відсутня гаряча вода, тому що відбувається економія газу. На сьогодні немає постачання газу з Російської Федерації. Видобутий газ йде на заповнення газосховищ. Це вимога Кабміну. І ми з розумінням ставимося до цього рішення. Тому що нам взимку потрібне опалення і гаряча вода. Сподіваюся, кияни також з розумінням поставляться до тимчасових незручностей, з огляду на ситуацію в Києві і в державі”, - пояснив це мер столиці Віталій Кличко.

Згодом ПАТ "Київенерго" відключило теплопостачання всіх споживачів у столиці. 

"На даний момент всі теплоджерела компанії відключені від газопостачання, зокрема, станом на 4 серпня від гарячого водопостачання відключені 8,82 тис. споживачів", – йшлося у повідомленні.

Тернопільщина

Ще 30 липня департамент освіти та науки Тернопільської області ініціював перехід на шестиденну форму навчання у школах для економії газу у зимовий період. 

"Цьогорічна ситуація в країні, й освіті зокрема, ускладнена обмеженим постачанням природного газу. Для того, щоб успішно працювати в 2014/2015 навчальному році і осінньо-зимовому опалювальному періоді, ми поставлені перед необхідністю перейти в навчальних закладах на шестиденний робочий тиждень, внести певні зміни в проведення позакласних виховних заходів, роботу гуртків і груп продовженого дня. При цьому плануємо значно збільшити тривалість зимових канікул і проводити навчальні заняття упродовж червня 2015 року", – заявив начальник департаменту освіти та науки Тернопільської області Любомир Крупа.

Львівщина

Тернопільську ініціативу підтримали у Львові. Адже у Львові також хочуть запровадити шестиденний навчальний тиждень, щоб продовжити зимові канікули.

«Буде затверджений п’ятиденний режим роботи, але з відпрацюванням по суботах грудня місяця. Тобто перша субота вересня діти навчатимуться за розкладом понеділка грудня, друга субота за розкладом вівторка грудня і так 13 субот», – пояснила Слічна.

Зазначені зміни до навчального графіку хочуть внести, щоб економити тепло і світло взимку.  Тож зимові канікули у школярів триватимуть майже два місяці.

Самі ж львівські школярі до такого нововведення ставляться по-різному. Одні охоче погоджуються, інші ж кажуть, що двотижневих зимових канікул їм цілком вистачає, а у суботу ходити до школи не хочеться.

Івано-Франківщина

В Івано-Франківській області також уже прийняте рішення щодо впровадження з 1 вересня у школах 6-денного робочого тижня. Пояснюють такий крок потребою в економії енергоносіїв - школярів «достроково» відправлять на зимові канікули.

Дніпропетровщина

Також у новому навчальному році школярі 2-11 класів Дніпропетровській області перейдуть на шестиденну систему навчання, що дозволить економити на опаленні шкільних приміщень. 

Зокрема у департаменті освіти планують подовжити осінні та весняні канікули. 

«Зимові, як і раніше, триватимуть два тижні», –. наголосив Демчик.

За його словами, школярі навчатимуться протягом шести днів на тиждень лише у першому семестрі. Нововведення торкнеться учнів 2-11 класів. Для першокласників залишать п'ятиденна система. Планується також, що вже в другому семестрі навчального року всі школярі зможуть повернутися до звичного режиму занять. 

Наразі департамент продовжує розробку механізмів введення нового режиму, однак їх не запроваджуватимуть без попереднього обговорення з профспілками та громадськістю. 

Полтавщина

У Полтаві для економії газу подача гарячої води споживачам буде здійснюватися лише три дні на тиждень – по п'ятницях, суботах і неділях.

Раніше влада Полтавської області заявляли про намір з метою економії газу скоротити опалювальний сезон на місяць, знизити температуру теплоносія, а також збільшити тривалість зимових шкільних канікул.

Харківщина

У Харкові для економії газу відключили дві ТЕЦ.  Як розповів генеральний директор КП «Харківські тепловімережі» Сергій Андрєєв, міністр палива та енергетики Юрій Продан доручив відключити газ для ТЕЦ-5 і ТЕЦ-3, яка є у складі ХТМ. За словами Андрєєва, доручення це викликано необхідністю економії палива. 

Проте відключати гарячу воду харків’янам не будуть.

Херсонщина

За рахунок кримського палива планують обігрівати Херсонську область.

Анексований Росією Крим постачатиме газ для сусіднього з ним Генічеського району Херсонщини в опалювальний сезон 2014-2015 років, про це заявив голова Херсонської обласної державної адміністрації Юрій Одарченко.

"Непросте питання, пов'язане з опаленням Генічеського району. Міністр палива та енергетики Юрій Продан провів нараду за участю ОДА, і ми отримали чіткі заяви про те, що газом Генічеський район буде забезпечений, що і в нинішній безвихідній ситуації є певні угоди, які свідчать, що газ надходитиме. Міністр заявив наступне: газ буде поставлятися (на Херсонщину) через газові мережі, в тому числі, з території Кримського півострова", - повідомив Одарченко.

За його словами, Крим і Херсонщина дуже сильно пов'язані в питанні енергопостачання. "Вони (мешканці Криму) отримують сьогодні електроенергію з Херсонщини, і в разі неподання газу - ми можемо діяти відповідним чином. Наприклад, зменшувати подачу електроенергії. Я думаю, тут можна пов'язати питання розрахунків за електроенергію і питання розрахунків за газ", - підкреслив Одарченко.

Як відомо, постачання газу промисловим підприємствам і підприємствам теплокомуненерго з серпня будуть скорочені на 30% з метою економії.
 

Переглядів: 930 | Додав: PASHA | Рейтинг: 0.0/0
Пошук
Корисні сайти







Департамент освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської облдержадміністрації


Ужгородська районна державна адміністрація Закарпатської області






Рекомендуємо

«Методичний портал»

Архів записів
Друзі сайту

РМК Ужгородської РДА
Шишлівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Концівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Оноківська ЗОШ І-ІІІ ст.
Сюртівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Есенська ЗОШ І-ІІ ст.
Малодобронська ЗОШ І-ІІІ ст.
Великолазівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Сторожницька ЗОШ І-ІІІ ст.
Великодобронський ліцей
Кам’яницька ЗОШ І-ІІІ ст.
Руськокомарівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Великогеєвецька ЗОШ І-ІІІ ст.
Великодобронська ЗОШ І-ІІІ ст.
Ратівецька ЗОШ І-ІІ ст.
Тисаашванська ЗОШ І-ІІ ст.
Середнянська ЗОШ І-ІІІ ст.
Коритнянська ЗОШ І-ІІІ ст.
Червонівської ЗОШ I-III ст.
Малогеєвецька ЗОШ І-ІІІ ст.
Паладь-Комарівецька ЗОШ І-ІІ ст.
Худлівська ЗОШ І-ІІІ ст.
Киблярівська ЗОШ І-ІІ ст.
Соловківська ЗОШ І-ІІ. ст.

Всі матеріали, що розміщені на сайті взяті з різних джерел освітніх сайтів Ужгородщіни, та з різних джерел сайтів Інтернету.
Адміністрація сайту не несе жодної відповідальності за матеріали сайту. Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz